Saturday, July 30, 2011

July Give Away: Kau Sahabat Kau Teman by Hana, Syafa dan Kak Yana

untuk join, tekan banner pantas pantas ! :]

syarat-syarat penyertaan :
  1. korang mesti follow blog hana, syafawani dan kak yana 
  2. contest ini adalah terbuka untuk sesiapa saja yang berminat.
  3. buat satu entry bertajuk July Give Away:kau sahabat kau teman by Hana,syafa dan kak yana
  4. copy banner kat atas letak dekat entry korang.
  5. ceritakan tentang sahabat baik anda . gambar korang dengan sahabat anda mesti ada(kalau takda letak lah gmbar sahabat anda).
  6. ceritakan tentang sahabat anda contoh: perangai dorang,fizikal dorang
  7. ceritakan dugaan apa yang korang penah tempuh sama sama
  8. ceritakan pengalaman paling manis korang dengan sahabat korang.
  9. copy syarat-syarat ini dan copy senarai sponser.
  10. tag kan contest ini dekat kawan-kawan korang sekurang-kurangnya 2orang (diorang mesti tahu tentang contest ni)
  11. lepas dah buat entry komen dekat post ini.
senarai-senarai sponser:


As Salam , pe kabar semua ? join lagi contest :D

Ini kawan saya baik saya !
*Ramai lagi sebenar nye tapi saya ambil Nornajihah Fuat ni la ! :D




*gambar masa terserempak di kenduri ;)*

Perkenalkan, ini la Tasya punya kawan baik selamanya ! <3
dunia akhirat, insyAllah :]

Nama penuh : Nornajihah Bt. Mohd. Fuat
Umur : 15 tahun.
Tarikh Lahir : 7 / 6 / 1996

Sama sama calon PMR dan Kembar 'N' :D

Saya telah mengenali Najihah sejak berusia 5 tahun :)
dia sangat baik hati, bersemangat dan yang terbaik la !
kiteorang selalu lepak sesama dulu.

sekarang da lama tak jumpa, sebab saya da pinda !
*Najihah, saya rindu awak ! :'(

Najihah banyak menolong saya dulu.
Saya lak selalu susah kan dia.

pena dulu kiteorang bergaduh sebab seorang 'MS' ni !
*saya tak salah kan dia, saya sendiri yang salah.

Kenangan lama kembali . .

Saya tak ingat la bila masa kejadian ni terjadi. tak silap 2 tahun lepas kot. 

macam ni cerita nya :

Najihah ada 'Secret Admire'. Dia tu kawan kiteorang jugak. Saya panggil dia 'MS' la. (^_^) MS tu memang tip top la kat sekolah kiteorang dulu ! maklumla, Kapten Pasukan Bola Sepak, wook ! saya lak tak minat langsung ngan dia tu. tiap kali saya pandang MS tu, dia mesti tersenyum senyum. *MAMAT SENYUM* memang la tak salah nak senyum senyum, tapi jangan la sepanjang masa ! da macam gila orang tengok (X_x) ! BFF saya ni minat la kat Kapten tu , jadi saya tolong la rekomen kawan saya tu kat MS nye :D *kiteorang semua kawan rapat*

Satu ari, saya mesej MS :

S : saya
MS : mamat senyum

S : oyt, wat pe ?

MS : Tasya ! macam tak caye ko akan mesej aq ! :DD
S : erk ? urm , mesej aq tak penting la ! 

MS : segala nya tentang ko penting untuk aq . .

S : ape ape je la, aq ade benda nak tanye ko nie ! bole x ?

MS : la, nak tanya pon kene mintak izin ke ? tanye je sayang.

S : syg ? gile ape ! weh, ko single x ?

MS : single mingle lagi, nak cucuk jarum selalu tak kene. . ~sedeyh

S : ko cucuk kat spe ? la ~ sian ko ! aq ade nak rekomen orang kat ko nie ! :D

MS : sape ? kalau ko, aq oke je <3

S : cis ! bukan aq la !

MS : abis tu ? Tasya, ko tau kan aq suke ko ?

S : gile ke ko ?!

MS : ye aq gile sebab ko !

S : ko tau x Najihah suke ko ?

MS : tau . .

S: abis tu ?

MS : aq suke ko bukan die !

S : mati aq !

MS : nape nie ?

S : nape ko suke aq lak ? kawan baik aq suke kat ko ! aq nak tolong die, tapi skrg lain lak yang jadi !

MS : biar aq ckp kat die.

S : ckp ape lak ? weh, jgn !

MS : nape x bole ?

S : nanti die mara la sengal !

Beberape minit kemudian, Najihah call saya :

N : Najihah 

N : oi , ko cakap pe ah kat die ? !

Saya terus diam. Tergamam + Takot semua da la !
pertama kali dia mara mara macam ni ngan saya.

N : asal ko tak ckp ah ? ko da pekak ke prompuan ?! *dlam nada sebak*

Ya Allah, ape nak buat mase tu ?!
Last last, saya tutup + mati kan tepon nye. *penakot an ?

mase tu mamang marah gila gila la !
terok MS tu saya maki maki ! (Astagfirullah)
ni semua pasal die la ! ish ~ benci ko la !

beberape ari saya mengelak dari betemu . .
sampai la satu mase kiteorang berjumpa.
saya minta la maaf dan Najihah kate, 

"tape la kalau ko nak die."

mase tu memang nak nangis gile la ! die lepas kan mamat tu semate mate untuk saya ?

terus la saya cakap :

S : "aq tak suke dia ! benci ! macam tu punye orang pon ade ke ? ah, lupe kan je la weh mamat sengal tu ! menyampah aq ! mcm nak cmpak je kat tasik belakang sekolah ! bajet bagus ! ingat die kapten, muke hensem sangat tu aq nak la ? perangai macam 'Lanun' je ! "

N : "sori la sbb mara mara ko . ."

S : tape la, salah aq jugak. ko sahabat terbaik aq. tapi tengok la ape aq da buat ? aq yang terok. aq patut nye usha line tuk ko, tapi sangkut kat aq lak (^_^) 

Kawan Baik Selamanya ?

N : Yela , BFF ! <3

Last last, dapat jugak kawan saya ni bersama dengan MS nye. tapi sekejap je.

 MS tu curang ! 

Sengal punya orang ! Nak je aq pegi campak masuk tasik belakang sekolah! 
*tasik lagi :D

apa apa pon, macam macam lagi la yang terjadi. 

walaupun benda buruk terjadi, benda itu jugak la yang menguatkan lagi tali persahabatan kiteorang yang da genap 10 tahun terjalin ! ^_^

Saya sayang kawan baik saya !

 Salute, sayang awak Najihah ! <3
*bukan Lesbian ye ! (tak pasal pasal kene cop :D)

p/s : panjang gile entry nie :D

BTW, saya tag :

0 Orang doakan kejayaan Tasya:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...