Monday, November 7, 2011

Raya Haji 2011

As Salam,
*pinjam ;)


Alhamdulillah , da selamat tasya sekeluarga sampai rumah .
mari sini , nak cerita sikit la peristiwa raya haji tasya tahun ni .

Sabtu - Rumah Tasya - Lepas Zohor - Masa Bertolak

ini masa nak bertolak balik kampung ayah kat Melaka,
lepas rumah semua da kunci bebagai , *safety first
tetibe ayah tasya tertinggal jam tangan die pulak !
adeh ~

bukak la balik pintu pagar , grill TAPI !
pintu sliding door rumah tasya tak bole bukak pulak.
gempak !

"kenapa tak bole bukak ni ?", ibu da hairan.

kunci nye , kite da bole pusing 360 darjah pulak !
rupa-rupanye , selak die da jatuh.

test bukak tingkap , ala ~
da kene lock dari dalam =.='

*memang da safety habis ;)

nak bukak pintu belakang , ala ~
kunci dalam rumah pulak.
balik kampung bawak kunci depan je.

parah , parah ~

ayah pon kuar hand phone dial number 'pembuat kunci'.
tutup lak hand phone die !
*cuti raya ;)

jadi , kiteorang pon da macam pencuri yang cuba merompak rumah sendiri xD

nasib baik la ade jiran 3 buah rumah dari kanan kebetulan tak balik kampung lagi.

"tak bole bukak ? biar saya tolong, umah saya pon jadi macam tu HARI TU", kata encik jiran ;)
*pintu nye memang rosak la ?

pastu die pon dengan ayah tasya buat ape entah kat sliding door nye sampai cermin yang tengah nye bole bukak. 
yeah , baru bole masuk !

rancang nak makan kat luar , last last kiteorang makan koktail je kat umah.
setengah jam jugak la kiteorang bergelut dengan pintu nye.

lepas ayah da tukar kan kunci, selesai la masalah.

pintu di kunci, mari pecut di highway ! ;)


MELAKA , here I come ! ^^

SELAMAT HARI RAYA :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...